Nieuwe hypotheek nemen?

Soms zijn er momenten dan loont het om alles even opnieuw te bekijken. Momenteel stijgen de beurskoersen. Dat kan duiden op een opleving van de economie en dus op hogere rentes.

Afwachten kan geld kosten
Algemeen gesteld staat de rente op dit moment op een historisch laag niveau. Kunt u daarvan gebruik maken? Dit kan een hele belangrijke vraag zijn voor mensen die een aflossingsvrije hypotheek hebben. Waarom? Omdat het zinvol is om nu informatie in te winnen of een omzetting van de hypotheek loont. Er zijn een aantal redenen om daarover na te denken.

1. de rente staat laag
2. de aftrekmogelijkheden zullen beknot worden
3. eventueel aanwezig spaartegoed kan helpen de hypotheek te verlagen.

Maandelijkse lasten verlagen
Misschien lijkt het in eerste instantie niet het geval. Toch is het de moeite om eens informatie in te winnen over een annuïteitenhypotheek, want dat kan u geld opleveren.

Op de eerste plaats omdat u per maand een bedrag betaalt waarin ook letterlijk aflossing zit. Nadat de hypotheek betaald is, is het pand ook van u. Dat kan een extra pensioenvoorziening zijn. Ten tweede worden de aftrekmogelijkheden beperkt. Dat kan betekenen dat over een paar jaar de aflossingsvrije hypotheek misschien wel wordt uitgesloten van aftrek. Feit is dat men nu al bepaald heeft dat binnen een aantal jaren de derde belastingschijf geen aftrek meer zal hebben. Drie, de lage rentestand kan een interessante nieuwe hypotheek opleveren. Ga niet over een nacht ijs. Onderhandel met een paar partijen en kijk wat het beste aanbod is. Denk daarbij ook aan een grotere buitenlandse, Duitse – of Belgische bank. Vier, u kunt eventueel spaartegoed nu inzetten, waardoor de hypotheek een stuk lager uitvalt. Als u alles op een rij zet, kunt u zien hoeveel u eventueel over de komende 30 jaar kunt besparen.

Categorie├źn Tips